True

Gratis verzending in Nederland en België        0541-23 45 60        [email protected]        FAQ--Waarom zijn jullie goedkoper?

OFFERTE
Is onthard water corrosief?
Dit doet onthard water met je loodgieterswerk, cv-ketels, warmtepompen en ander witgoed.

Onthard water is water waaruit de mineralen die verantwoordelijk zijn voor hard water, zoals calcium en magnesium, zijn verwijderd door middel van een waterontharder. Een waterontharder op basis van ionenwisseling vervangt deze mineralen door natrium- of kaliumionen, wat zorgt voor zacht water.

Het ontharden van water kan de pH-waarde van het water enigszins verhogen, maar dit heeft geen nadelige effecten op het loodgieterswerk, cv-ketels, warmtepompen en ander witgoed in uw huis. Een pH-waarde tussen de 7 en 8 wordt beschouwd als neutraal en heeft geen invloed op de meeste metalen, inclusief koper en ijzer, die vaak worden gebruikt in loodgieterswerk en apparatuur.

Veel mensen maken zich zorgen over de mogelijke impact van onthard water op het loodgieterswerk, cv-ketels, warmtepompen en ander witgoed in hun huis. Er wordt vaak gedacht dat onthard water corrosief is en daardoor schade kan veroorzaken aan deze apparaten.

Het is belangrijk om te begrijpen dat onthard water alleen corrosief kan zijn als de kwaliteit van de waterbron slecht is en er andere stoffen in het water aanwezig zijn die wel schadelijk zijn voor het loodgieterswerk en apparaten. In dat geval kan het gebruik van een waterontharder ervoor zorgen dat deze stoffen zich meer concentreren in het water, wat kan leiden tot corrosie.

Als de kwaliteit van de waterbron echter goed is en er geen schadelijke stoffen in het water aanwezig zijn, dan heeft onthard water geen directe invloed op het loodgieterswerk, cv-ketels, warmtepompen en ander witgoed. De mineralen die in hard water aanwezig zijn, zijn namelijk niet schadelijk voor deze apparaten.

Het is altijd raadzaam om de kwaliteit van het water te laten testen voordat u besluit om een waterontharder te installeren of andere maatregelen te nemen om de waterkwaliteit te verbeteren. Als de kwaliteit van het water goed is, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de mogelijke impact van onthard water op uw loodgieterswerk, cv-ketels, warmtepompen en ander witgoed.

Concluderend, onthard water is niet corrosief voor loodgieterswerk, cv-ketels, warmtepompen en ander witgoed als de kwaliteit van de waterbron goed is. Het is echter altijd raadzaam om de kwaliteit van het water te laten testen voordat u besluit om een waterontharder te installeren of andere maatregelen te nemen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Wat is er mogelijk voor mijn woning?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jullie woning, onze experts staan voor je klaar.

Hoe zit het met hard water in mijn woning?
Het effect van hard water op huishoudelijke apparaten en loodgieterswerk

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.