True

Gratis verzending in Nederland en België        0541-23 45 60        [email protected]        FAQ--Waarom zijn jullie goedkoper?

OFFERTE

Waterontharder onderhoud -Is een waterontharder onderhoudsvrij?

Inhoudsopgave

Is onderhoud van een waterontharder nodig?


Geen enkele waterontharder is volledig onderhoudsvrij; dat is een feit. Het is essentieel om regelmatig zout bij te vullen en de zoutbak schoon te houden. Ook is het aanbevolen om harsreiniger te gebruiken voor een optimale capaciteit. Bij ons krijgt u een betrouwbare oplossing zonder onverwachte onderhoudsverrassingen.

Zelf onderhoud uitvoeren (jaarlijks)

Stap 1

Meet je waterhardheid

Met de titratieoplossing meet je je waterhardheid. Kijk of de waarde overeenkomt met de gewenste waarde. Is dit niet het geval, dan is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Stap 2

Controleer de zoutbak

Bekijk of er verontreiniging in de zoutbak zit en maak het indien nodig ook schoon. Controleer op aangekoekt zout op de bodem. 

Stap 3

Controleer op lekkage

Kijk alle koppelingen na en controleer of er strepen zichtbaar zijn op de ontharder of zoutbak die mogelijk weggeven dat de ontharder lekt. Herhaal deze stap bij het starten van een regeneratie.

Elke 3-4 maanden

Wanneer zout aanvullen in je waterontharder

Het is belangrijk om regelmatig zout toe te voegen aan je waterontharder. Zonder voldoende zout kan het apparaat de kalk niet uit je water halen. Zouttabletten zijn de beste keuze omdat deze minder snel samenklonteren dan zoutkristallen.

Je bent pas echt te laat met bijvullen als je geen zout meer ziet.

Elke 3-4 maanden

Voeg harsreiniger toe

Je kunt harsreiniger tegelijk met het zout toevoegen in de zoutbak. Harsreiniger zorgt ervoor dat er geen ijzerdeeltjes in de harskern vormen. Dit bevordert de levensduur en werking van de ontharder.

Elke 12 maanden

Controleer je vlotter

Je vlotter regelt het pijl van het pekelwater in je zoutbak. Controleer of de leiding van de vlotter nog vrij is. Dit doe je simpelweg door de vlotter los te schroeven en het geheel uit de behuizing te halen. Spoel het onder de kraan met warm water door. Je moet er door heen kunnen blazen.

Elke 24-36 maanden

Vervang de chloorcel

Heb je een chloormodule? Het vervangen van de chloorcel draagt bij aan een veilige en effectieve ontsmetting van je systeem.

Er is GEEN chloorcel op de markt die oneindig werkt.

Bij defect

Vervang de afdichtingsset

Afhankelijk van de leeftijd en gebruik van je waterontharder, kan het vervangen van de afdichtingsset nodig zijn. Clack - BNT

ONDERHOUDSCONTRACTEN

Wij bieden geen onderhoudscontracten aan omdat de taken voor regulier onderhoud simpelweg te minimaal zijn. Voor elke onderhoudsbeurt zouden we ongeveer €120 in rekening moeten brengen. Gezien de eenvoudige onderhoudstaken die je zelf kunt uitvoeren, vinden we het niet te verantwoorden om zo'n bedrag aan onze klanten door te berekenen. Bij AQMOS staat transparantie en eerlijkheid voorop.

Waterontharder reinigen (Ontsmettingsmodule & Harsreiniger)

Zout

"Regenereert" harsbolletjes


Lees meer
  • Regenereert harskern
  • Essentieel voor werking
  • Werkt minimaal tegen bacteriën

Harsreiniger

Spoelt mineralen zoals ijzer weg


Lees meer
  • Verwijdert storende ionen/mineralen
  • ijzer, mangaan, etc
  • Werkt mild tegen sommige bacteriën

Chloormodule

Geeft bacteriën geen kans


Lees meer
  • Geeft bacteriën geen kans
  • Zet zout om in chloor bij regenereren
  • Vooral bescherming voor calamiteiten

Waterontharder bijvullen

Zorg ervoor dat je je waterontharder tijdig bijvult met zout om optimale prestaties te garanderen. Gebruik zout dat voldoet aan de EN 973 Type A en DIN-19604 kwaliteitsnormen. Zouttabletten hebben de voorkeur om aankoeking te voorkomen. Meestal is het nodig om elke 3 tot 4 maanden het zout aan te vullen.

Nog meer vragen?

Neem contact met ons op via Whatsapp, e-mail, telefoon of het contactformulier. Wij staan u graag elke werkdag van 8:00 - 17:00 te woord!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.